Zestaw Kombuczy Wellness na tydzień Zobacz większe

Zestaw Kombuchy Wellness na 2 tygodnie - 8 sztuk

4xk.imbir well, 4xk.kolen well

Nowy produkt

Skład zestawu:

8 x 315 ml.

W zestawie:

4x Wellness Kombucha Acerola, 4x Wellness Kombucha Kolendra.

Więcej szczegółów

90,00 zł brutto

Opis

Więcej informacji

Zestaw Kombuczy Wellness na tydzień

Stworzyliśmy napój z kompozycji kolonii bakteryjnej SCOBY, herbaty ziołowej i naturalnej wody źródlanej. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby Kombucha spełniła nasze wysokie wymagania jakościowe, nie tracąc podczas procesu produkcji swoich wartości odżywczych – by było zdrowe i cieszyło Twoje podniebienie wyjątkowym smakiem.

Nie stosujemy zwykłego cukru, słodzików czy aspartamu. Słodzimy samą naturą – ekstraktami owocowymi. Kombucha jest bezglutenowa, a zawarte w nim substancje sprzyjają stwarzaniu przyjaznego środowiska dla rozwoju probiotyków, które korzystnie wpływają na nasz układ odpornościowy i trawienny.

Co jeszcze kryje się w naszej kombuchy?

    • Kwas mlekowy i jabłkowy – zawarte w nich bakterie chronią ściany jelit, działają oczyszczająco
    • Witamina B1 - wpływa na właściwy wzrost kości
    • Witamina B6 – podnosi odporność organizmu, obniża ciśnienie krwi
    • Witamina B12 – zapobiega anemii i poprawia apetyt
    • Witamina B2 - jej główna funkcja to wspieranie układu odpornościowego człowieka
    • Witamina C - zwalcza wolne rodniki.

100% NATURA

Kombucza jest naturalnym antyoksydantem, reguluje metabolizm, wspomaga układ odpornościowy, posiada działanie detoksykujące. Kombucha to świetna alternatywa dla wszystkich sztucznych lub wysoko słodzonych napojów gazowanych.

Acerola + Imbir

Perfekcyjną mieszanką puree z owoców Aceroli (wysoka zawartość Wit. C) z amazońskich lasów deszczowych na północy Brazylii i imbiru z Indii, prowincji Guajarhat. Ręcznie przygotowana, sfermentowana surowa kombucha warzona z superfoods. Dopełniona enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii, które poprawią Twoje samopoczucie.

Składniki: Filtrowana woda, BIO fermentowana herbata (woda bio glukoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, bio przecier a aceroli (1,7%), ekstrakt z imbiru (0,33%), dwutlenek węgla.

Wartość energetyczna: 88kJ / 21kcal. Tłuszcz: 0g. Kwasy tłuszczone nasycone 0g. Węglowodany: 4,5g, w tym cukry: 4,3g. Białko: 0g. Sól: 0g.

Kombucha Kolendra

To idealna mieszanka włoskiego ogórka z Toskanii i kolendry z prowincji Trentino-Alto Adige we Włoszech. Znajdziesz w niej enzymy, elektrolity, probiotyki i żywe kultury kombuchy, które rozjaśnią Twój dzień. Sfermentowane i rzemieślnicze, warzone jedynie w niewielkich partiach.

Składniki: Filtrowana woda, fermentowana herbata (8,5%), bio ocet jabłkowy, bio cukier trzcinowy, bio ekstrakt z ogórka, ekstrakt z kolendryu(0,04%), dwutlenek węgla.

Wartość energetyczna: 78kJ / 18kcal. Tłuszcz: 0g. Kwasy tłuszczone nasycone 0g. Węglowodany: 4,6g, w tym cukry: 4,5g. Białko: 0g. Sól: 0g.

Produkt wegański, bezglutenowy.

Pojemność butelki: 315 ml

Skład zestawu: 8x 315 ml

Uwaga: W przypadku braku jednego ze smaków, sklep zastrzega sobie możliwość wysyłania losowych smaków kombuchy.

Dlaczego Kombucza SPORTFOOD

BIO/Organiczna, Bezglutenowa, Farmaceutyczne szkło, Certyfikacja wegańska V-Label, Fermentowana tylko z superfoods, Bez barwników, Bez konserwantów, Bez GMO i bez soi, Bez chemicznych modyfikacji, Właściwości probiotyczne, Antyoksydanty, Dobre kwasy, Witaminy, Nie wymaga przechowywania w lodówce.

Certyfikacja wegańska V-Label

Czyli nasza duma – znak jakości produktów wegańskich i wegetariańskich. Znak V-Label jest znany i poważany na arenie międzynarodowej oraz traktowany jako istotna wskazówka (szczególnie dla wegan i wegetarian) przy wyborze produktów pozbawionych składników pochodzenia zwierzęcego. Dla firmy SPORTFOOD znak V-label oznacza czystość składu i najwyższą jakość produkcji. V-label to unikalny symbol jakości i zaufania.

Kombucha to zaparzona herbata, poddana procesowi fermentacji w kontrolowanym środowisku. Głównym składnikiem procesu fermentacji jest SCOBY (grzybek japoński), składający się z wielu gatunków bakterii i drożdży.

dieta sokowa

KLIENCI, KTÓRZY ZAKUPILI TEN PRODUKT, KUPILI RÓWNIEŻ:

Opinie o produkcie